Cathy Portier

De liefde voor alpenplanten werd mij van jongs af ingegeven. Dat kon ook niet anders, met een papa die het metsersberoep omruilde om van zijn hobby zijn beroep te maken.

In 1986 richtte hij een 'rotsplanten-kwekerij' op. Met mij - toen al - in zijn kielzog. Je vond me bijna altijd buiten, in de rotstuin of op de kwekerij. Op m'n 13de had ik een ganse collectie Sempervivums bij elkaar gekweekt.

Nu ben ik zelf zaakvoerster van de kwekerij. We kweken een zeer uitgebreid assortiment rotsplanten, speciale vaste planten, bijzondere bollen & knollen en laagblijvende heesters en coniferen.

Mijn blog

Dat ik een natuurmens ben, krijg ik wel eens vaker te horen.
Mijn blog is de plek waar hobby en werk samensmelten...

Hier schrijf ik over het voorrecht om te wonen en te leven op een kwekerij, omringd door de natuur. De bewondering voor de plantenwereld, door de seizoenen heen. Nieuwe planten die hun intrede doen - planten die we zelf vonden - of die voor het eerst lukken om ze te kweken. En helaas ook wel eens planten die we verliezen. 

Samen met het kweken van planten en de liefde voor de natuur zijn ook onze moes- en fruittuinen gegroeid. Elk jaar experimenteren we met nieuwe tomaten, basilicum, paprka's en ongewone groenten in onze serremoestuin. Buiten groeien dan weer andere soorten. Uit de appelboord oogsten we appels, pruimen en kweeperen en in de fruitkooi genieten we van de rijkdom aan kleinfruit. Het is bij ons feest als de eerste aardbeien en serredruiven rijpen.

We leven en koken graag buiten en op de blog post ik ook af toe een receptje en mijn bevindingen uit de moestuin.