Lathraea clandestina

paarse schubwortel is een wortelparasiet met ongebruikelijke, paarse bloemen voor de echte plantenliefhebber.

Lees verder

Justine's grindtuin met stapelmuurtjes

Een tuin voor alle zintuigen, met een aangepaste plantenkeuze en het gebruik van diverse (gerecycleerde) materialen.

Lees verder

Bijzondere Helleborussen

Bijzondere Helleborussen, met een bijzonder verhaal, dat 15 jaar geleden in Engeland begon,... Ontdek de nieuwe Helleborus!!

Lees verder

Herfstklokjes - Acis autumnalis variaties

Terwijl de tuin nog overvloedig bloeit met dahlia's, zonnebloemen en vele "Indian Summer-planten" roepen koele regens de eerste van de kleine schatten van de herfst op. De roze neusjes van het herfstklokje doorboren de zomergebakken grond bij de eerste hint van regen.

Lees verder

Dubbele Oost-Indische kers

Deze oude, dubbele vormen produceren veel bloemen tot diep in de herfst. Zowel de jonge blaadjes als de bloemen zijn heerlijk in de keuken.

Lees verder

Amaryllis belladonna

Ongewone plant voor de collectioneur

Lees verder

Tropaeolum speciosum

De opvallende en knalrode bloemen zijn elk jaar weer een verrassing voor diegene die het perfecte plekje in de tuin gevonden hebben : koel en vochtig aan de voet, het hoofd in de zon.

Lees verder

Nieuwe (over)buren

De Vlaamse Overheid kocht recent 15 hectare aan de noordzijde van Ryckevelde. Sinds 10 januari worden inrichtingswerken in dit stadsrandbos uitgevoerd. Het nieuwe bos/natuurgebied ligt recht tegenover onze kwekerij.

Lees verder

Symphytum x uplandicum 'Bocking 14'

Symphytum x uplandicum 'Bocking 14' is een sterk groeiende, steriele hybride die zich niet in de tuin uitzaait. Daardoor is het de beste cultivar voor (moes)tuiniers om zelf bio-meststof te maken.

Lees verder

Herfstbloeiende Oxalis

Ontzettend dankbaar zijn ze, deze herfstbloeiende Oxalissen.  Ideaal om kleur te brengen op je terras of tuintafel wanneer de dagen korter worden. Ze groeien van nature in Zuid-Afrika, waar het nu lente is. Bij ons begint de bloei half augustus en gaat door tot aan de eerste vorst.

Lees verder

Uit de oude doos

Lees verder

Bloedrood

Het thema 'Japan' voor de Tuindagen van Beervelde doet mij vele leuke planten uit Japan (terug) vinden...

Lees verder

Indian Summer Fruit

De warme en zonnige nazomer zorgt voor een overvloed aan fruit uit onze tuin. Het seizoen van het zomerfruit blijft maar duren, terwijl ook de najaarsoogst begint...

Lees verder

Tuinbeurzen

Voor mij eindigt het beursseizoen in Beervelde.

Lees verder

Valwinden 25 januari

De downburst of valwinden van 25 januari ll. ontzien ook de bostuin in Moorsele niet. Het is de tuin waar ons sneeuwklokje 'Funny Justine' gevonden is.

Lees verder

Zachtroze Ipheion

Januari 2011 waren we op sneeuwklokjes-jacht in Engeland. We hadden net een piepklein kwekerijtje bezocht, en beslisten om nog even snel een abdij met ...

Lees verder

Sneeuwklokjesseizoen breekt aan.

Dit is voor ons dé periode om naar uit te kijken. Maar dat de winter nog niet voorbij is, herinneren we ons nog van vorig jaar. Als de eerste sneeuwklokjes ...

Lees verder

De eerste vorst

-2°C ...

Lees verder

Scilla lingulata

Herfstbloeiend, met prachtig blauwe bloemen. Droog overwinteren. ...

Lees verder

tufa, tufsteen

Lees verder